Szczególność produktów o jakości Premium Ginseng polega na uprawie, dojrzewaniu, pozyskiwaniu i technologii produkcji żeń-szenia panax.

Przyjrzyjmy się im po kolei!

Uprawa żeń-szenia Panax na polach

Korean Food & Drug Administration

Żeń-szeń jest uprawiany w Korei Południowej przez spółdzielnię 10 koreańskich gospodarstw rolnych.

Gwarancja jakości produktów: 

  •  co rok odnawiany audyt jakości,
  • rekomendacja koreańskiego programu GMP, przestrzeganie ścisłych zasad,

Koreański program GMP reguluje produkcję zbóż i zapewnia zidentyfikowanie produktu. Gwarantuje to silne ograniczenie stosowania pestycydów (insektycydów i środków bakteriobójczych), sztucznych nawozów oraz ponadto jakość roślin.

uprawa rośliny żeń-szenia w Korei

 
A Produkt Koreański Ginseng Premium wytrzymuje próbę czasu, ponieważ zebrane rośliny lecznicze są tylko 6-letnie. Zbiory odbywają się jesienią (we wrześniu i październiku). Wysokiej jakości żeń-szeń może być zbierany tylko co 8 lat. 2 lata gleba odpoczywa, co zazwyczaj oznacza uprawę ryżu na tym terenie. Wysoka jakość wiąże się oczywiście z wyższą ceną.

Spójrzmy, jak powstanie z rośliny ginseng ekstrat jakości Premium

Zobaczmy, jak z żeń-szenia powstaje ekstrakt o wysokiej czystości i o bardzo surowych, wysokich wymaganiach jakościowych!

Po zbiorach korzeń żeń-szenia podlega następującym procesom:

  • mycie
  • suszenie
  • obróbka parowa

Metoda produkcji pozwala na modyfikację i optymalizację składu żeń-szenia. Aby uzyskać czerwony żeń-szeń, roślinę należy poddać obróbce parowej jeden raz, a żeby uzyskać czarny żeń-szeń - dziewięć razy. Dzięki temu w ekstrakcie z czarnego żeń-szenia  proporcje składników aktywnych ginsenozydów zmieniają się, w ten sposób jest on o wiele bardziej skuteczny (Ekstrat Premium z Czarnego Ginsengu, kliknij tu!) Enzymatycznie fermentowany ekstrat z czerwonego żeń-szenia jest dumą Korei, rozwój 5.generacji żeń-szenia (Ekstrat enzymatycznie Fermentowanego Czerwonego ginsengu, kliknij tu!) zalecamy do ogólnego użytku. 

Tak przygotowuje się czarny żeń-szeń po 9 gotowaniu na parze

Ponieważ ekstrakt z żeń-szenia zawiera 6-7 razy więcej składników aktywnych niż sproszkowana wersja 1. generacji (gdy przetwarza się tę samą ilość rośliny), było dla nas jasne, że chcemy robić ekstrakty.

*Aby wyobrazić sobie, jakie ilości przetwarzanej rośliny leczniczej są potrzebne do wyprodukowania 1 kg ekstraktu z żeń-szenia jakości Premium, zdradzimy, że potrzeba 7 kg 6-letniego korzenia żeń-szenia. Bardzo ważne jest jednak, że dzięki technologiom produkcji 4-5 generacji, np. kapsułki BTGin mogą konkurować z ekstraktami, a Kapsułka Saponina Plus Ginseng, zawiera znacznie więcej składników aktywnych niż czarny żeń-szeń.

Ale wróćmy do najważniejszej właściwości żeń-szenia; musi mieć dokładnie 6 lat, bo właśnie wtedy w roślinie leczniczej wytwarza się wielokrotna ilość składników aktywnych, która będzie przydatna naszym organizmom.

Poniższy wykres wyraźnie pokazuje grubość korzeni roślin 2- i 6-letnich, co jest silnie związane z ilością zawartych w nich składników aktywnych.

Porównanie wzrostu zawartości składników aktywnych (ginsenozydów) w poszczególnych latach (średnia wys/korzeń)

Fabryka (Geumsan Dukwon Co., Ltd.) ma zezwolenie na działalność poprzez Koreański Urząd ds. Żywności i Leków (KFDA), a także jest zatwierdzona przez amerykańską Agencję ds. Żywności i Leków (FDA).

W celu zagwarantowania najlepszej jakości ekstraktu z żeń-szenia, produkty są testowane.

Zachowaj zdrowie i zwiększ swoją odporność spożywając produkty z 6-letniego żeń-szenia!

Zamawiam najsilniejszą kapsułkę żeń-szenia, kliknij tu!

kapsulki-saponina-plus-ginseng-extra-strong

 

Ginseng z Geumsan – król czarnego żeń-szenia, kliknij tu!

 

 

Wybieram spośród innych produktów, kliknij tu!